Obilježavanje Dana učitelja u Varaždinskoj županiji

Dan učitelja u Varaždinskoj županiji

Nakon godina podučavanja i odgajanja djece i mladih 59 učitelja i ostalih školskih i vrtićkih zaposlenika Varaždinske županije prepustilo je svoj posao, dočekavši zasluženu mirovinu, mlađima. Da odgajanje i podučavanje mladih nije lak zadatak, ali da donosi zadovoljstvo kao malo koji posao, potvrdili su nam svi nazočni na službenom obilježavanju ovogodišnjega Dana učitelja u Varaždinskoj županiji, a to može potvrditi svatko tko se okušao u poslu obrazovanja i odgajanja. To je prepoznao i UNESCO proglasivši 1994. godine 5. listopada Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Naravno, Varaždinska županija prepoznaje i cijeni dugogodišnji mukotrpan rad svih prosvjetnih djelatnika, učitelja, odgojitelja, kuharica, spremačica, domara, računovođa i svih ostalih zaposlenika te je i ove godine već tradicionalno u sklopu proslave Dana učitelja svim umirovljenim školskim i vrtićkim djelatnicima dodijelila zaslužene zahvalnice. Ovogodišnjim laureatima, od kojih su mnogi nanizali i više od 40 godina radnoga staža, zahvalnice je u utorak 29. rujna u Županijskoj palači uručio župan Varaždinske županije gospodin Predrag Štromar.

Bogati program obilježavanja Dana učitelja organizirao je Županijski ured za prosvjetu, kulturu i sport u suradnji s Centrom izvrsnosti za hrvatski jezik. Svečanom su dojmu posebno pridonijeli učenici Glazbene škole Varaždin svojim izvrsnim vokalnim i instrumentalnim izvedbama.

Programom su nas vodile Tena Šinjori, Lana Par i Lara Oreški, a CIHovci snimatelji bili su Tomislav Kiš, Antonio Čukoić, Nikola Vnučec i Patrik Šavor.

 

Lana Par i Lara Oreški

 

DPP_0023 DPP_0037 DPP_0054 DPP_0075 DPP_0095 DPP_0103 DPP_0113 DPP_0128