Centar izvrsnosti za matematiku

Centar izvrsnosti iz matematike započeo je s radom u siječnju 2008. godine za srednje škole, a s osnovcima u jesen te iste godine. Riječ je o jedinstvenom centru u Republici Hrvatskoj, koji je zapravo nastavak projekta rada s nadarenim učenicima srednjih škola Varaždinske županije i priprema za natjecanja iz matematike započete još 2003. godine.

Do sada je kroz Centar ‘’prošlo’’ preko 2000 učenika, a jedna od prvih polaznica već je doktorantica.

U Centru se grupe polaznika formiraju po razredima osnovne škole, a u srednjoj školi posebno grupe A i B kategorije. Fond sati je od 50 do 120 ovisno o uzrastu učenika.

Broj polaznika po grupi: 5 – 16 učenika za sve grupe osim za učenike 2. i 3. razreda osnovne škole gdje je do 25 polaznika.

Centar izvrsnosti za matematiku organizator je i Festivala matematike koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika, a 2019. godine Festival je dobio i međunarodni karakter.

Polaznici Centra svake godine sudjeluju i na Festivalu matematike u Puli gdje se održava ekipno natjecanje. Od mogućih 12 – 15 pehara učenici Centra osvajaju u prosjeku njih 7 – 10.

Matematika je kraljica znanosti, a pohađanje Centra izvrsnosti iz matematike je odskočna daska osim studija  matematike i za informatiku, fiziku, kemiju, tehniku itd. Ako u tebi leži ljubav za dijeljenjem matematičkih znanja, pozivamo Te da nam se pridružiš.

Sjedište:
Strojarska i prometna škola Varaždin
Hallerova aleja 3a, Varaždin

Elektronička adresa:
matematika@civz.hr, sips@sips.hr

Mrežna stranica centra:
http://www.centarizvrsnosti.com

Voditelj centra:
Branko Topić
E-mail: branko.topic10@gmail.com