Centri izvrsnosti Varaždinske županije na 23. Svjetskoj konferenciji o radu s darovitim i talentiranim učenicima

Od 24. do 28. 7. 2019. u Nashvilleu, Tennessee je održana 23. Svjetska konferencija o radu s darovitim i talentiranim učenicima koju organizira svjetska neprofitna organizacija World Council for Gifted and Talented Children, Inc. (WCGTC). WCGTC pruža podršku u edukaciji darovite djece na način da na svjetskoj razini umrežava znanstvenike, odgajatelje, učitelje, nastavnike roditelje i ostale zainteresirane za razvoj i obrazovanje darovite i talentirane djece svih dobnih skupina.

Po prvi puta su predstavnici ETC – Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije: voditelj ETC Hrvatska dr.sc. Miroslav Huđek i mr.sc. Robert Kelemen sudjelovali na svjetskoj konferenciji koja je okupila oko 700 sudionika iz 35 zemalja.

Podsjetimo, Centri izvrsnosti Varaždinske županije su 21. rujna 2018. u Ljubljani postali jedini European Talent Center u Hrvatskoj. 2007. godine Varaždinska županija je u mandatu župana Radimira Čačića krenula u organizaciju Centara izvrsnosti kako bi se povećala kvaliteta rada, osigurao novi poslovni prostor u novo izgrađenim srednjim školama, ostvarila bolja komunikacija među predavačima, bolja opremljenost i iskorištenost opreme a sve u svrhu kvalitetnijeg i boljeg rada s darovitim i talentiranim učenicima.

Konferencija je bila prilika prisustvovati predavanjima najpoznatijih stručnjaka iz područja rada s darovitim učenicima kao što su: dr. L. Kanevski, dr. R. Subotnik, dr. P. Olszewski-Kubilius dr. F. Worrell, dr. A. Ziegler, dr. L. Hoogeven, dr. S. B. Cohen, dr. M. Juriševič, kao i mnogi drugi, te uspostaviti kontakt s njima.

Fotografija Hudjek w
Fotografija Jurisevic Subotnik w
Fotografija Worrell Hoogeven w
Fotografija Ziegler Hoogeven w