Počele prijave učenika za rad u centrima izvrsnosti u školskoj godini 2019./2020.

Počele prijave učenika za rad u centrima izvrsnosti u školskoj godini 2019./2020.

Na početku nove školske godine, želimo Vas informirati kako svoj rad u novoj školskoj godini nastavljaju i Centri izvrsnosti Varaždinske županije:

  • Centar izvrsnosti za matematiku sa sjedištem u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin; voditelj Branko Topić
  • Centar izvrsnosti za fiziku sa sjedištem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin; voditelj centra za srednju školu Damir Kliček, a za osnovnu školu Damir Švelec
  • Centar izvrsnosti iz informatike sa sjedištem u Prvoj gimnaziji Varaždin; voditeljica centra za srednju školu Janja Banić, a za osnovnu školu Darko Krznar
  • Centar izvrsnosti iz poduzetništva sa sjedištem u Gospodarskoj školi Varaždin; voditeljica Iva Vukotić
  • Centar izvrsnosti za kemiju sa sjedištem u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi; voditeljica centra za srednje škole Vesna Vrček, a za osnovne škole Mihaela Vrbnjak Grđan
  • Centar izvrsnosti za hrvatski jezik sa sjedištem u Elektrostrojarskoj školi; voditeljica centra za srednju školu Valentina Šinjori, a za osnovne škole Nataša Sedlar
  • Centar izvrsnosti za biologiju sa sjedištem u Prvoj gimnaziji Varaždin; voditelji centra su Martina Vidović i Marko Šafran,
  • Centar izvrsnosti za nove tehnologije sa sjedištem u Elektrostrojarskoj školi, voditelj centra Krunoslav Grudiček,
  • Centar izvrsnosti za komunikaciju sa sjedištem u Srednjoj školi Novi Marof; voditeljica Snježana Pejnović – namijenjen učiteljima, te stručnim suradnicima i učenicima.

Od ove školske godine postojeće centre izvrsnosti obogatili smo novim programima.

Tako će se u sklopu Centra izvrsnosti za informatiku provoditi PROGRAM ZA ŠAH za učenike osnovnih i srednjih škola. Uključiti se mogu učenici od 4. razreda osnovne škole pa nadalje. Voditelj programa je Željko Matkun, predsjednik Šahovskog saveza Varaždinske županije i instruktor šaha. Program će se odvijati u prostorima Prve gimnazije Varaždin.

U sklopu Centra izvrsnosti za fiziku kreće PROGRAM ZA ASTRONOMIJU. Voditeljica za osnovnoškolce je Milica Žabčić, predsjednica Astronomskog društva Varaždin, a za srednje škole Tomislav Horvat s Elektrostrojarske škole Varaždin. Program će se izvoditi u prostoru Elektrostrojarske škole Varaždin, a prijaviti se mogu učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole, te srednjoškolci.

U sklopu Centra izvrsnosti za poduzetništvo, PROGRAM ZA SLIKANJE I CRTANJE. Voditeljica Programa je Nikolina Vlahek, profesorica na Srednjoj strukovnoj školi. Program će se izvoditi u prostorima Srednje strukovne škole Varaždin, a prijaviti se mogu učenici 7. i 8. razreda osnovne škole te srednjoškolci.

Svi ranije navedeni programi realiziraju se od kraja listopada 2019. do kraja ožujka 2020.

U sklopu CENT-a kreće poseban PROGRAM ZA ROBOTIKU koji će biti realiziran kroz jesensku i zimsku školu robotike. Radionice će se odvijati 30. i 31. listopada, te za vrijeme drugog dijela zimskih praznika, od 24. do 29. veljače 2020. Voditelj programa je Ivica Kolarić iza kojeg su brojni europski i svjetski uspjesi na natjecanjima RoboCup. Broj učenika koji će se primati je 40, a prijaviti se mogu učenici od 2. razreda osnovne škole pa nadalje.

Dragi učenici, ukoliko imate želju produbiti svoja znanja iz nekog od navedenih područja, želite istraživati, proučavati, digitalno se transformirati pozivamo Vas da se javite svojem predmetnom učitelju/nastavniku koji će Vam dati detaljnije informacije kako izvršiti prijavu za rad u Centru.

Prijave se primaju zaključno do 23. rujna 2019. godine, a sve informacije o daljnjim aktivnosti možete pratiti putem naše mrežne stranice.

Dragi naši sadašnji sokolići i oni koji će to tek postati, želimo da Vam ova godina bude godina izvrsnosti!